FAQ


Met welk programma open ik de routes?

Dit kan met het programma BaseCamp of MapSource van Garmin.Hoe zet ik de route in mijn Garmin?

Vanuit bovengenoemde programma's kun je de route naar je apparaat versturen. Als je zeker wilt zijn van een foutloze rit kun je het beste de route eerst dupliceren, daarna het originele bestand herberekenen in je eigen kaartversie en vervolgens de eventuele verschillen corrigeren. Daarna versturen naar je apparaat.Waarom werkt het bij mij niet?

De routes zijn bedoeld voor Garmin apparaten die geschikt zijn voor vooraf gemaakte routes. Veelal de Zumo-serie. Als je gewoon een apparaat voor in de auto hebt gekocht kan het over het algemeen niet.Waarom gdb bestanden?

Tja, dat is zo ontstaan vanuit het verleden, toen hadden wij alleen MapSource en was TomTom in de volksmond DomDom. Tijden zijn veranderd en misschien pas ik het nog eens aan.Kan ik de routes in mijn TomTom gebruiken?

Er zijn mogelijkheden om het bestand (online) om te zetten maar dan blijft het risico groot dat de route tussen de via-punten toch anders is dan het origineel.Voor welke apparaten zijn de routes geschikt?

Garmin Zumo-serie altijd. Daarnaast de modellen die geschikt zijn voor motorrijders. Ook enkele topmodellen uit de Nuvi-serie zijn geschikt. Als je in de gebruiksaanwijzing geen enkele verwijzing vindt naar BaseCamp of MapSource is de kans erg klein.Welke instellingen kan ik het beste gebruiken?

Route berekening instellingen als volgt: berekeningsstijl: snellere tijd, wegselectie gemiddeld.

In je Garmin het herberekenen uit zetten!